روضه‌خوان

از عناوین جهان مرثیه‌خوان ما را بس

روضه‌خوان

از عناوین جهان مرثیه‌خوان ما را بس

روضه‌خوان

در حوالی امام‌حسین علیه‌السلام، عاشورا و کربلا و هر چیزی که نسبتی با خادمی این آستان داشته باشد.

چهارشنبه, ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۲، ۱۲:۱۶ ب.ظ

چرا حرم امام حسین رنگ استجابت دارد؟

یا من الاجابه تحت قبته...

از نوع ویژگی دعا زیر قبه اش/ معلوم می‌شود حرمش فرق می‌کند

چرا؟

أَمَّنْ یجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَیکْشِفُ السُّوءَ وَیجْعَلُکُمْ خُلَفَاءَ الْأَرْضِ أَإِلَهٌ مَعَ اللَّهِ قَلِیلًا مَا تَذَکَّرُونَ(النمل/62)

یا کسی که دعای مضطر را اجابت می‌کند و گرفتاری را برطرف می‌سازد، و شما را خلفای زمین قرارمی‌دهد؛ آیا معبودی با خداست؟! کمتر متذکر می‌شوید!

حرم امام حسین

 [توضیح اینکه دعاى شخص مضطر صادقانه است و دعاى صادقانه قطعا اجابت مى‏شود (أَمَّنْ یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یَکْشِفُ السُّوءَ) به نقل از ترجمه المیزان، ج‏15، ص: 545]

" أَمَّنْ یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یَکْشِفُ السُّوءَ وَ یَجْعَلُکُمْ خُلَفاءَ الْأَرْضِ أَ إِلهٌ مَعَ اللَّهِ قَلِیلًا ما تَذَکَّرُونَ" مراد" از اجابت مضطر وقتى که او را بخواند" این است که خدا دعاى دعا کنندگان را مستجاب و حوائج‏شان را بر مى‏آورد، و اگر قید اضطرار را در بین آورد براى این است که در حال اضطرار، دعاى داعى از حقیقت برخوردار است و دیگر گزاف و بیهوده نیست، چون تا آدمى بیچاره و درمانده نشود، دعاهایش آن واقعیت و حقیقت را که در حال اضطرار واجد است ندارد، و این خیلى روشن است.

قید دیگرى براى دعا آورده و آن این است که فرموده:" اذا دعاه- وقتى او را بخواند"، و این براى آن است که بفهماند خدا وقتى دعا را مستجاب مى‏کند که داعى، به راستى او را بخواند، نه اینکه در دعا رو به خدا کند و دل به اسباب ظاهرى داشته باشد و این وقتى صورت مى‏گیرد که امید داعى از همه اسباب ظاهرى قطع شده باشد، یعنى بداند که دیگر هیچ کس و هیچ چیز نمى‏تواند گره از کارش بگشاید، آن وقت است که دست و دلش با هم متوجه خدا مى‏شود و در غیر این صورت همانطور که گفتیم غیر خدا را مى‏خواند.

پس، اگر دعا صادق بود، یعنى خوانده شده فقط خدا بود و بس، در چنین صورتى خدا اجابتش مى‏کند و گرفتاریش را که او را مضطر کرده بر طرف مى‏سازد، هم چنان که در جاى دیگر فرموده:" ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ"  که در این آیه بطورى که ملاحظه مى‏فرمایید هیچ قیدى براى دعا نیاورده جز اینکه فرموده در دعا مرا بخوانید. باز در جاى دیگر فرموده:" وَ إِذا سَأَلَکَ عِبادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ أُجِیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذا دَعانِ"  بطورى که مى‏بینید تنها این شرط را آورده که در دعا او را بخوانند، و ما در جلد دوم این کتاب در ذیل همین آیه بحثى پیرامون دعا گذراندیم.

علاوه بر این در این میان آیات بسیارى دیگر نیز هست که دلالت مى‏کند بر اینکه انسان هنگامى که مضطر شد، مثلا، در کشتى سوار شد و خود را در معرض خطر دید، در آنجا خداى را مى‏خواند و خدا هم اجابتش مى‏کند مانند آیه" وَ إِذا مَسَّ الْإِنْسانَ الضُّرُّ دَعانا لِجَنْبِهِ أَوْ قاعِداً أَوْ قائِماً" و نیز آیه" حَتَّى إِذا کُنْتُمْ فِی الْفُلْکِ ... وَ ظَنُّوا أَنَّهُمْ أُحِیطَ بِهِمْ دَعَوُا اللَّهَ مُخْلِصِینَ لَهُ الدِّینَ" .

اضطرار دروازه شهر اجابت است. باید مضطر شد که  اگر شرط اضطرار پیدا شد دعا نیز مستجاب می‌شود.

حسین بدجور این‌جا مضطر شد...

نظرات  (۱)

این المضطرّ الّذی یجاب اذا دعا...
کجاست آن مضطرّی که هر گاه دعا کند دعایش مستجاب گردد.[دعای ندبه]

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی